Manas TOP 3 zupas

Zupas ir viens no tiem ēdieniem, kas nevar nepatikt un tieši tāpat arī nevar neizdoties. Jo ilgāk vāri – jo labāk un garšīgāk paliek. Mums latviešiem zupas ir īpaši mīļš ēdiens, jo esam savā kultūrā ienesuši dažādas zupas.

Pat ja ne visas ir latviešu zupas, tomēr katram latvietim ir zināmas tādas zupas kā skābu kāpostu zupa, rasoļņiks, skābeņu zupa, borščs, soļanka, frikadeļu zupa un daudzas jo daudzas citas.

Šajā rakstā nolēmu padalīties ar savām TOP 3 mīļākajām zupām.

  1. Frikadeļu zupa
  2. Soļanka
  3. Ķirbju krēmzupa

Frikadeļu zupa

Frikadeļu zupa man vislabāk asociējas ar bērnību. Tā ir tik vienkārša zupa, kurai vajag vien dažas galvenās sastāvdaļas – burkānu, kartupeli un frikadeles.

Galvenais, kas ir jāatceras ir tas, ka vispirms katlā jāliek dārzeņi un tikai tad, kad tie ir jau gandrīz gatavi, pievieno frikadeles. Tās ir jāvāra tikai dažas minūtes – kad frikadeles uzpeld, tās ir gatavas.

Tā kā ja arī zupas paliek labākas ar reizēm ilgāku vārīšanu, tad ar frikadelēm gan ir jābūt visai precīzam.

Soļanka

Mana nākošā mīļākā zupa ir soļanka. Labu recepti atradu rakstā Soļankas recepte latviešu gaumē.

Receptesrakstā vēstīts, ka ”Soļanka ir viena no tām receptēm, kas katrā mājā garšo citādāk un to nevar pagatavot nepareizi. Ir jāatrod sava iecienītākā recepte. Šī noteikti ir zupa, kuras sastāvdaļas var pievienot “uz aci”un atkarībā no tā, cik biezu vai “gaļainu” zupu vēlaties”.

Ķirbju krēmzupa

Un visbeidzot – ķirbju krēmzupa. Krēmzupas vispār ir lielisks variants, ko pagatavot, kad mājās šķietami nekā nav. Kā jau katru zupu gandrīz. Tad nu krēmzupas īpaši piestāv rudens sezonai, kaut gan man kā īstenam fanam, šī zupa šķiet labi piemērota katrā gada laikā visu cauru gadu.

Šī zupa ir īpaši laikā tad, kad mājās ir pārlieku daudz ķirbji no varenas ražas sezonas un nezin, kur lai tos visus apēd. Krēmzupa ir labs risinājums.

Neitrālā ķirbju garša saderēs gandrīz ar visiem dārzeņiem, kā arī dažādiem garšaugiem, piešķirot zupai īpaši skaistu, apetelīgi zeltainu krāsu. Ja vēlies, lai ķirbju krēmzupa ir sātīgāka, vienmēr var pievienot kādu kartupeli.

Cerams, ka tev noderēja mans zupu apkopojums un soļankas recepte.

Un kādas ir tavas mīļākās zupas?

Leave a comment